eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal uitvaartverzekeringen die wij voor u vergelijken

Aantal uitvaartverzekeringen na uw selectie

de meest gekozende goedkoopstede best beoordeeldeUitvaartverzekeringen

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Populariteit
  Premie obv ijkgegevens
    Premie Gemiddeld
    Premiebetaling
  Uitkering
    Standaard verzekerd bedrag
    Type
    Beschrijving
  Meeverzekerd?
    Partner
    Kinderen
  Beoordelingen
  Like of Tweet
  Meer informatie
 • 6% van de mensen kiest deze verzekering

  € 5,12
  Tot overlijden
  € 6.371,00
  Combinatie
  Dienstenpakket (€ 5750) + geldbedrag (€ 621)
  Optie
  Ja
 • 3% van de mensen kiest deze verzekering

  € 7,53
  Tot 80 jaar
  € 6.393,00
  Combinatie
  Dienstenpakket (€ 5393) + Vrij besteedbaar bedrag (€ 1000)
  Optie
  Ja
 • € 7,75
  Tot 80 jaar
  € 6.500,00
  Vrije keus
  Geldbedrag van € 6500
  Optie
  Ja
 • € 7,56
  Levenslang
  € 6.371,00
  Vrije keus
  Geldbedrag van € 6.371 zelf in te vullen
  Optie
  Ja
laatste update:  21 januari 2020
1

Maar liefst 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering.  Steeds meer mensen hebben namelijk de behoefte tijdens hun leven zelf alle zaken te regelen wat betreft hun uitvaart. Bij een overlijden moet er op korte termijn namelijk veel worden geregeld. Voor nabestaanden is het vaak een hele taak om een uitvaart te regelen. Zij hebben al genoeg verdriet en weten soms niet precies wat de laatste wensen van de overledene waren. Met een uitvaartverzekering kunt u nu al zelf een en ander vastleggen rondom uw begrafenis of crematie. U kunt er, met een kapitaalverzekering, voor kiezen om geld vrij te laten komen wanneer u sterft voor het bekostigen van uw laatste reis. Een naturaverzekering daarentegen,  regelt en verzorgt de gehele uitvaart zodat deze taak uit handen wordt genomen van uw nabestaanden.  Welke uitvaartverzekering u ook kiest, uw nabestaanden blijven op deze manier in ieder geval niet met de hoge kosten van uw uitvaart achter.

Uitvaartverzekeringen van diverse aanbieders verschillen onderling behoorlijk. Op basis van de belangrijkste factoren kunt u eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken. Uitvaartverzekeringen verschillen voornamelijk op onderstaande punten.

 • Premie;
 • Uitkeringsbedrag;
 • Eventuele (gratis) meeverzekerde personen;
 • Uitkeringswijze (geld, verzorgde uitvaart of combinatie);
 • Polisvoorwaarden.

Wij vergelijken zo veel mogelijk verzekeringen met elkaar. Wij proberen het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij niet altijd alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Wij kiezen er dan voor om minder verzekeringen te laten zien, zodat u makkelijker kan kiezen. Dat we niet alle verzekeraars laten zien kan ook komen omdat wij ook niet altijd alle informatie hebben die nodig is om te kunnen vergelijken.

Ook geven wij geen advies. Wij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in onze vergelijking. Wij adviseren u niet over welke verzekering het beste voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, kunt u contact opnemen met de betreffende verzekeraar. De verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

Wij willen het makkelijk maken om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door gebruik te maken van ijkgegevens. Dit betekent dat wij de premie berekenen voor een gemiddelde Nederlander. Om de premies voor deze verzekering te vergelijken hebben wij gekozen voor:

 • Geslacht: Man/vrouw
 • Leeftijd: 22 jaar
 • Verzekerd bedrag: rond € 6.371,-
 • Premiebetaling: Zo lang mogelijk
 • Jaarlijkse indexatie: nee
 • Type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt
 • Uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden, kiezen wij voor crematie
 • Partner geslacht: Man/vrouw
 • Partner leeftijd: 26 jaar

Door met deze standaard informatie te vergelijken, voorkomen we dat u zelf informatie hoeft in te vullen. Ook krijgt u hierdoor snel inzicht in welke verzekering goed bij u kan passen.

LET OP: De premies die wij laten zien kunnen afwijken van uw eigen situatie. Bereken de premie voor uw situatie op de website van de verzekeraar zelf. Ook kunnen bepaalde gegevens zoals het verzekerd bedrag per verzekeraar verschillen. Deze gegevens kunt u in onze vergelijking terug vinden door bij een verzekeraar op “meer informatie” te klikken.

Uitvaartverzekeringen verschillen voornamelijk van elkaar of je geld krijgt of dat de uitvaart wordt geregeld of een combinatie ervan.

Daarnaast vergelijken wij uitvaartverzekeringen op de volgende onderdelen:

 • Prijs
 • Hoe lang de premie moet worden betaald
 • Meeverzekeren partner en/of kinderen
 • Verzekerd bedrag
 • Maximaal verzekerd bedrag

De meest gekozen verzekeraar staat altijd vooraan. Deze percentages passen we maandelijks aan de actualiteit aan. U kunt trouwens ook kiezen om te sorteren op de goedkoopste partij. Klik hiervoor onder “Ik ben op zoek naar:” op “de goedkoopste”.

Het kan voorkomen dat niet iedere verzekeraar in de vergelijking wordt meegenomen. Dit kan komen doordat wij met deze verzekeraar geen afspraken kunnen maken, zij niet op onze website vergeleken willen worden met andere verzekeraars of omdat er te veel verzekeraars zijn, waardoor het erg moeilijk wordt om eenvoudig te vergelijken.

Wij bieden de informatie op onze vergelijkingswebsite gratis aan. Het kost veel tijd en geld om de website op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Bij vijf van de negen vermelde verzekeraars ontvangen we een vergoeding via een affiliate netwerk. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Zanox en Daisycon.
Het bedrag wat we per consument, die een verzekering afsluit ontvangen varieert per adverteerder, maar ligt tussen 100 en 160 euro.

We hebben op onze vergelijker alleen de verzekeraars vermeld, waarvan we online de premie kunnen berekenen. Dit is noodzakelijk omdat we van alle vermelde verzekeraars de premies wekelijks updaten. Ook missen er enkele verzekeraars omdat ze aangegeven hebben, niet op onze site vermeld te willen worden.
Mocht u verzekeraars missen, dan kunt u ons dit melden via het contact formulier.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaart is een kostbare aangelegenheid waarvan de kosten kunnen oplopen tot wel €10.000,-. Veel mensen hebben zo’n geldbedrag niet ‘even’ achter de hand. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat de nabestaanden geen financiële zorgen ervaren wanneer u overlijd. Vaak wordt het afsluiten van een uitvaartverzekering beschouwd als een morele plicht naar de nabestaanden toe.
Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. De uitvaart wordt ingericht naar de persoonlijke wensen van de overledene, eventueel in samenspraak met de nabestaanden. Het prijskaartje dat bij een uitvaartverzekering hoort, is afhankelijk van een aantal factoren.

Ik woon in het buitenland, kan ik een Nederlandse uitvaartverzekering afsluiten?

Om een Nederlandse uitvaartverzekering af te sluiten terwijl u in het buitenland woont, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • U beschikt over een Nederlands postadres;
 • U beschikt over een Burger Service Nummer (sofinummer);
 • U beschikt over een Nederlands bankrekeningnummer.

Enkele uitvaartverzekeraars hebben ook vestigingen in België. Daar is het dan eveneens mogelijk uw uitvaart te verzekeren.

Kan ik mijn gezin verzekeren?

Het is mogelijk uw hele gezin te verzekeren. Doorgaans betaalt u geen volledige premie voor een kind. Kinderen krijgen meestal korting op de premie óf ze zijn zelfs gratis meeverzekerd. Als u een vergelijking maakt, geeft u aan of u een partner of kind(eren) wilt meeverzekeren. U kunt in de premiecalculator, aan de rechterkant, uw gezinsleden toevoegen.

Waarom uw uitvaart verzekeren?

Een uitvaart kost gemiddeld ongeveer 7500 euro, heeft u dit niet vrij besteedbaar op uw bankrekening staan, dan is het goed om een verzekering te overwegen.
Niemand wil zijn of haar nabestaande opzadelen met een grote kosten post.
In veel gevallen helpt een uitvaartverzekeraar u ook bij het organiseren van de uitvaart.
Als u de exacte kosten van de door u gewenste uitvaart inzichtelijk wilt hebben, kunt u het beste een uitvaart ondernemer vragen om een offerte op te stellen.
Wij adviseren u om hierbij om erop te letten of de uitvaart ondernemer aangesloten is bij het Stichting Keurmerk Uitvaartzorg?

Wat voor verschillende uitvaartverzekeringsvarianten zijn er?

De meeste consumenten kiezen voor een verzekerde dienstverlening, de zogenaamde natura variant. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een verzekerd geldbedrag, de kapitaal variant. Bij een natura variant wordt er geen geld uitgekeerd. U geeft hierbij aan wat voor uitvaart u wenst. Denk hierbij aan de werkzaamheden van de uitvaartverzorger, de rouwkaart, het soort grafkist. Bij een kapitaal verzekering krijgt u een geldbedrag uitgekeerd, wat door de nabestaanden besteed kan worden.
Er bestaan ook koopsom uitvaartverzekeringen, hierbij betaalt u een eenmalig bedrag i.p.v. een maandelijkse premie.

Wat bepaalt de hoogte van de maandelijkse premie?

Kortgezegd, geslacht, leeftijd en dekking.
Het te verzekeren pakket of de hoogte van het te verzekeren bedrag is hierbij uiteraard een factor. In het algemeen kunt u stellen dat hoe ouder u bent bij het afsluiten van de verzekering, hoe hoger uw maand premie is. Ook is het van belang tot welke leeftijd u premie wilt gaan betalen. Ook uw gezondheid is een factor die van invloed kan zijn.

Is de uitvaartverzekering een verplichte verzekering?

Nee, dit is niet het geval. Het is aan te raden een uitvaartverzekering te nemen, aangezien veel nabestaanden niet genoeg geld hebben om de uitvaart te bekostigen.

Is er een gezondheidsverklaring nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Bij de meeste verzekeraars is dit het geval. hiermee kan de verzekeraar de kans op overlijden inschatten binnen een bepaalde periode. De premie wordt veelal op deze kans afgesteld.
Als verzekeraars niet vragen naar een gezondheidsverklaring dan werkt men veelal met zogenaamde cazernjaren. Als iemand binnen de cazernjaren komt te overlijden wordt er dan nog geen (volledige) uitkering gedaan door de verzekeraar.

Is mijn uitvaartverzekering waardevast?

Een uitvaart wordt bijna elk jaar duurder, het is daarom van belang om na te gaan of uw uitvaartverzekering waardevast is. Veel verzekeraars zorgen hiervoor door winstdeling of herindexatie. In de verzekeringsvoorwaarden van veel verzekeraars staat dat het hen voorbehouden is om de voorwaarden tussentijds aan te passen, wanneer dit noodzakelijk is.

Informatie over uitvaartverzekeringen

NB In bovenstaande vergelijking nemen we niet alle uitvaartverzekeraars mee

Volg ons op
logo logo logo


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450