eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal uitvaartverzekeringen die wij voor u vergelijken

Aantal uitvaartverzekeringen na uw selectie

Het aantal uitvaartverzorgers is sinds 20 jaar enorm gestegen. Alleen al tussen 1996 en 2006 groeide hun aantal met 50%. Keuze genoeg, dus! Maar hoe weet je dat je goed zit? Het Keurmerk Uitvaartzorg (LINK http://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/) biedt dan uitkomst.

De wildgroei in het aantal uitvaartverzorgers was voor een aantal ondernemers reden om tien jaar geleden een keurmerk te starten: Keurmerk Uitvaartzorg. Hiermee proberen zij de kwaliteit en betrouwbaarheid van de uitvaartbranche in Nederland te verhogen. Inmiddels zijn ruim 350 uitvaartondernemingen in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en hun aantal groeit gestaag. In totaal verzorgen zij ongeveer 85% van alle uitvaarten in ons land.

Helderheid over afspraken

Ondernemers met het keurmerk worden elkaar getoetst door een onafhankelijk certificeringsbureau. Dat bureau kijkt of ze nog aan bepaalde eisen voldoen. Belangrijk voor het keurmerk is daarbij onder andere of je als klant vooraf een transparante begroting krijgt. Alle afspraken over de uitvaart en de prijzen moeten vooraf schriftelijk zijn vastgesteld.

Wordt er tussentijds toch nog wat gewijzigd? Dan moet die aanpassing ook schriftelijk worden vastgelegd. Op die manier wil het keurmerk voorkomen dat je achteraf voor nare verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld omdat er toch nog zaken in rekening worden gebracht die vooraf niet genoemd waren. Iets wat helaas regelmatig gebeurt, als je de reviews op internet over uitvaartverzorgers moet geloven.

Ervaring van het personeel

Ook controleert het keurmerk of het personeel ervaren, vakbekwaam en gekwalificeerd is. Hierbij wordt onder andere gewerkt met een puntensysteem. Een uitvaartleider moet per jaar 50 punten verzamelen, waarbij hij tenminste 25 uitvaarten per jaar heeft geregeld of uitgevoerd in de laatste 2 jaar.

Klanttevredenheid

De tevredenheid van de klanten is ook belangrijk voor het keurmerk. Om die te meten moet er tevredenheidsonderzoek worden uitgevoerd. En de uitkomst moet aantoonbaar worden gebruikt om de dienstverlening verder te verbeteren.

Zekerheid?

Natuurlijk geeft een keurmerk nooit 100% zekerheid dat alles vlekkeloos verloopt. Daarvoor blijft een uitvaart toch altijd mensenwerk. Maar heb je toch nog klachten en kom je er met de uitvaartverzorger niet uit? Dan biedt dit keurmerk wel de mogelijkheid de klacht voor te leggen bij de onafhankelijke Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen, die een bindende uitspraak doet.

Op de website van Keurmerk Uitvaartzorg kun je zien welke uitvaartverzorgers (LINK http://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/uitvaartondernemingen) het keurmerk hebben.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450