eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal uitvaartverzekeringen die wij voor u vergelijken

Aantal uitvaartverzekeringen na uw selectie

Iedereen wil een mooie en bijzondere uitvaart. Maar er is niks mis mee nuchter te blijven over de kosten. Zeker als je het met een beperkt budget moet doen. En het kan best eenvoudiger en goedkoper, zonder een uitvaart minder persoonlijk te maken. Hoe?

Tip 1: een crematie is goedkoper

Een crematie goedkoper dan begraven, en dat geldt vooral voor de lange termijn. De prijs voor de ‘handeling’ zelf verschilt namelijk vaak niet eens zo gek veel, maar bij een begrafenis heb je te maken met veel extra kosten. Denk aan de kosten van de steen: die kan flink duur uitpakken. Maar ook de ‘huur’ die je betaalt voor een graf kan op termijn duizenden euro’s zijn. Tussen gemeenten en begraafplaatsen zijn trouwens veel verschillen, van € 40 per jaar, tot € 500 per jaar. Wil je per sé begraven? Verdiep je dan eens in natuurbegraven. (LINK naar artikel trends in uitvaart)

Tip 2: Doe de koffietafel thuis

De koffietafel, de nazit na een bijeenkomst, vindt meestal in het rouwcentrum of in een zalencentrum plaats. Maar dat kan een flinke stijging van de rekening veroorzaken. Heb jij of iemand in je familie de ruimte thuis? Overweeg het dan daar te doen. Dat kan natuurlijk alleen als je zeker weet dat je voldoende plek hebt voor iedereen. Een koffietafel thuis kan bovendien voor een persoonlijker tintje zorgen.

Tip 3: Regel zelf het vervoer en volgauto’s

Het lijkt zo vanzelfsprekend: volgauto’s in de rouwstoet regelen via de uitvaartondernemer. Maar grote kans dat je iemand in je omgeving hebt die een representatieve auto heeft en die dat met alle plezier voor je wil doen. Gratis! Op die manier kun je echt vele honderden euro’s besparen.

Tip 4: Vermijd het weekend

Een uitvaart in het weekend is duurder dan door de week. Vooral vroeg in de ochtend liggen de tarieven van uitvaartcentra veel lager dan ’s middags. En waarom niet vroeg op de dag? Eigenlijk is dat heel praktisch. Zeker als je bezoekers niet van ver hoeven te komen. Zo houden ze een groot deel van de dag over voor hun normale werkzaamheden.

Tip 5: Geef je lichaam aan de wetenschap

Wettelijk mogen er in Nederland wet drie dingen gebeuren met een lichaam na het overlijden: begraven, cremeren of ter beschikking stellen aan de wetenschap. Dit is een keuze die de overledene zelf vooraf moet maken. De praktische kant: je bespaart zo enorm veel kosten.

De andere kant is natuurlijk wel dat je je nabestaanden wel de mogelijkheid ontneemt om op een ‘gebruikelijke’ manier afscheid te nemen. En het idee dat het lichaam van hun dierbare ontleed wordt, zal ook wellicht niet voor iedereen even gemakkelijk zijn, hoewel je zo de wetenschap wel een stap verder kunt helpen.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450