eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal uitvaartverzekeringen die wij voor u vergelijken

Aantal uitvaartverzekeringen na uw selectie

Jaarlijks stijgen de uitvaartkosten met 3%. Houdt uw uitvaartverzekering daar rekening mee? Zoek dat uit. Ook het NIBUD waarschuwt namelijk voor onderverzekering.

Verzekeraars geven aan dat hun uitvaartkosten de afgelopen tijd met gemiddeld 3% zijn gestegen. Die stijging zal nog wel aanhouden. Dat betekent dat een uitvaart die nu € 7.500 kost over 20 jaar het dubbele zal kosten. Oftewel: er is een groot risico op onderverzekering. Vooral bij een kapitaalverzekering (LINK naar artikel ‘Welke soorten verzekeringen zijn er?’) is dat het geval.

Waar komt die stijging vandaan?

Voor een groot deel wordt dat veroorzaakt door de inflatie. Die schommelt de laatste jaren tussen de 1 en 4 procent. Maar soms spelen ook andere zaken mee. Zo stegen de kosten van een crematie de laatste jaren met honderden euro’s. De reden: strengere milieumaatregelen. Crematoria hebben door die nieuwe regels tonnen moeten investeren in nieuwe filters. En die kosten worden doorberekend in de prijs.

Wat kun je doen?

Controleer of het bedrag waarvoor je verzekerd bent geïndexeerd is. Oftewel: of het meegroeit met de inflatie. Sommige verzekeraars passen het bedrag zelfs aan op basis van de gemiddelde prijsstijging in de uitvaartkosten. Bel daarover met je verzekeraar of tussenpersoon.

Is je premie inderdaad geïndexeerd? Dan zul je wel elk jaar te maken krijgen met een premieverhoging. Maar dan praten we over een stijging van enkele procenten. Daar voel je waarschijnlijk niets van in je portemonnee, maar je voorkomt zo wel dat je bij overlijden te weinig geld hebt om de uitvaart te betalen.

Geen uitvaartverzekering?

Heb je geen uitvaartverzekering, maar zelf een bedrag opzijgezet voor de uitvaart? Dan geldt hetzelfde. Toets regelmatig of het bedrag voldoende is. Staat dit geld op een spaarrekening waarbij je een rente krijgt die hoger is dan 3%? Dan is er waarschijnlijk niet zo veel aan de hand.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450